Jednoduchý recept

Arašídová omáčka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 4782
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 špetka Cukr krupice
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
2 polévková lžíce Máslo arašídové
200 ml Mléko polotučné
3 polévková lžíce Omáčka hnědá univerzální (UHO)
4 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pasta Sambal Oelek
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
200 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 121 kcal
Kilojoule 504kJ
3% Sacharidy 10 g
10% Tuky 7 g
17% Sodík 340 mg
10% Bílkoviny 5 g

Arašídová omáčka postup přípravy receptu:

1

Arašídovou pastu rozmícháme v mléce, vmícháme do vývaru a prohřejeme. Přidáme sójovou omáčku a pastu sambal oelek a vaříme asi 10min do zhoustnutí. Poté přidáme prolisovaný česnek, nasekaný koriandr a základní hnědou omáčku. Ochutíme solí a pepřem a osladíme.

2

Omáčka je vhodná k rybám, zejména k tresce.

Poznámka

Hnědá omáčka viz recept "Základní hnědá omáčka"

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept