Jednoduchý recept

Máslový špenát

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 47820

Ingredience

1 kávová lžička Muškátový oříšek
100 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Vývar z hovězích kostí
2 stroužek Česnek
500 g Špenát mražený

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 247 kcal
Kilojoule 1 032kJ
1% Sacharidy 5 g
29% Tuky 22 g
50% Sodík 1 g
21% Bílkoviny 12 g

Máslový špenát postup přípravy receptu:

1

Mražený špenát necháme rozmrazit, opláchneme ho pod tekoucí vodou, kterou ze špenátu vymačkáme. Špenát dáme do hrnce, zalijeme vývarem a na mírném ohni přivedeme k varu a povaříme ještě 15 minut.

2

Do špenátu přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, jemně nastrouhaný česnek, podle vlastní chuti sůl, pepř, zamícháme a pokračujeme ve vaření dalších 5 minut.

3

Nakonec do špenátu vmícháme máslo, dobře všechny suroviny promícháme, aby se rozpustilo máslo a stáhneme z ohně.

Poznámka

Takto připravený špenát podáváme teplý k pečenému masu, anebo rybám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept