Srnčí ragú se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí ragú se zeleninou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 47821 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
80 g | Cibule |
2 g | Jalovec |
40 g | Kečup |
600 g | Knedlík kynutý |
80 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g | Mrkev kořen |
2 g | Nové koření celé |
2 g | Pepř černý mletý |
60 g | Petržel kořen |
100 g | Slanina vepřová |
1000 g | Srnčí kýta |
10 g | Sůl |
1 g | Tymián sušený |
100 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 47,3mg |
Draslík | 183,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Nové koření celé, Petržel kořen, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Kečup, Knedlík kynutý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí ragú se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Odblaněné maso z kýty nakrájíme na kostičky, slaninu bez kůže na nudličky, očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, jalovec, nové koření a celý pepř v hmoždíři roztlučeme. |
2 | V hrnci rozškvaříme slaninu, přidáme máslo, kořenovou zeleninu, cibuli, zpěníme, přidáme maso, osolíme, okořeníme kořením z hmoždíře, přidáme tymián, podlijeme troškou vody a dusíme téměř doměkka. Posypeme moukou, přimícháme kečup, přilijeme červené víno a dodusíme. Jako příloha jsou vhodné knedlíky. |