Jednoduchý recept

Srnčí ragú na smetaně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 47822
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Cibule
15 g Cukr krupice
40 g Hořčice
2 g Jalovec
600 g Knedlík kynutý
80 g Kompot brusinkový
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 g Nové koření mleté
2 g Pepř černý mletý
40 g Protlak rajčatový
60 g Sádlo škvařené
150 ml Smetana 12% (konzumní)
1000 g Srnčí kýta
10 g Sůl
1 g Tymián sušený
200 ml Víno červené
250 ml Vývar z hovězích kostí
250 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 754 kcal
Kilojoule 3 156kJ
19% Sacharidy 68 g
30% Tuky 23 g
44% Sodík 887 mg
109% Bílkoviny 61 g

Srnčí ragú na smetaně postup přípravy receptu:

1

Srnčí maso očistíme, nakrájíme na větší nudličky, oloupanou cibuli nadrobno, kořenovou zeleninu na malé kostičky, brusinkový kompot scedíme.

2

V hrnci na sádle zpěníme cibuli, přisypeme zeleninu, cukr a osmažíme dozlatova. Nyní přidáme maso, orestujeme, podlijeme troškou vody, osolíme, opepříme, okořeníme tlučeným jalovcem, mletým novým kořením, tymiánem a dusíme doměkka. Maso vyndáme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme červeným vínem, vývarem, provaříme, přimícháme hořčici, rajčatový protlak, brusinky z kompotu, smetanu, povaříme na požadovanou hustotu a odstavíme. Do omáčky vrátíme maso, aby se prohřálo. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept