Jednoduchý recept

Srnčí kýta se zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 47827
Kategorie: Maso

Ingredience

1 g Bobkový list
2 stroužek Česnek
150 g Cibule
15 g Feferony
30 g Houby sušené
600 g Hranolky
2 g Jalovec
100 ml Kečup
2 g Nové koření mleté
150 g Olej slunečnicový
30 ml Omáčka sójová
1 g Oregano sušené
150 g Paprika červená
5 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý mletý
80 g Pórek
1 g Šalvěj sušená
70 g Solamyl
1000 g Srnčí kýta
10 g Sůl
1 g Tymián sušený
500 ml Vývar z hovězích kostí
15 ml Worcester (worcesterská omáčka)
150 g Žampiony - sterilované
2 g Zázvor mletý
80 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 745 kcal
Kilojoule 3 117kJ
13% Sacharidy 48 g
46% Tuky 34 g
66% Sodík 1 g
107% Bílkoviny 60 g

Srnčí kýta se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Očištěné srnčí maso z kýty nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, papriky bez jádřinců na proužky, pórek na kolečka, zelné listy na slabé nudličky, česnek prolisujeme, sušené houby v ruce rozemneme na hrubý prášek.

2

Maso vložíme do misky, osolíme, zalijeme olejem, okořeníme drceným jalovcem, drceným novým kořením, mletým pepřem, zázvorem, tymiánem, šalvějí, bobkovým listem, oreganem, mletou paprikou, feferonkou, přilijeme sojovou omáčku, worcester, důkladně promícháme a necháme několik hodin uležet.

3

Marinované maso vyklopíme na pánev, orestujeme, přidáme česnek, plátky nakládaných žampionů, papriku, zelí, přidáme kečup, houbový prášek, grilovací koření, cibuli, pórek, podlijeme vývarem a krátce podusíme, jen co maso změkne. Zelenina musí zůstat křupavá. Zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody, promícháme a odstavíme.

4

Podáváme se smaženými hranolkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept