Srnčí kýta se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí kýta se zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 47827 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
150 g | Cibule |
15 g | Feferony |
30 g | Houby sušené |
600 g | Hranolky |
2 g | Jalovec |
100 ml | Kečup |
2 g | Nové koření mleté |
150 g | Olej slunečnicový |
30 ml | Omáčka sójová |
1 g | Oregano sušené |
150 g | Paprika červená |
5 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
80 g | Pórek |
1 g | Šalvěj sušená |
70 g | Solamyl |
1000 g | Srnčí kýta |
10 g | Sůl |
1 g | Tymián sušený |
500 ml | Vývar z hovězích kostí |
15 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
150 g | Žampiony - sterilované |
2 g | Zázvor mletý |
80 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 4,2mg |
Draslík | 722,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,6mg |
Vitamín E | 9,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Feferony, Olej slunečnicový, Oregano sušené, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Sůl, Tymián sušený, Žampiony - sterilované, Zázvor mletý, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Hranolky, Jalovec, Kečup, Nové koření mleté, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Pórek, Šalvěj sušená, Solamyl, Srnčí kýta, Vývar z hovězích kostí , Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí kýta se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné srnčí maso z kýty nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, papriky bez jádřinců na proužky, pórek na kolečka, zelné listy na slabé nudličky, česnek prolisujeme, sušené houby v ruce rozemneme na hrubý prášek. |
2 | Maso vložíme do misky, osolíme, zalijeme olejem, okořeníme drceným jalovcem, drceným novým kořením, mletým pepřem, zázvorem, tymiánem, šalvějí, bobkovým listem, oreganem, mletou paprikou, feferonkou, přilijeme sojovou omáčku, worcester, důkladně promícháme a necháme několik hodin uležet. |
3 | Marinované maso vyklopíme na pánev, orestujeme, přidáme česnek, plátky nakládaných žampionů, papriku, zelí, přidáme kečup, houbový prášek, grilovací koření, cibuli, pórek, podlijeme vývarem a krátce podusíme, jen co maso změkne. Zelenina musí zůstat křupavá. Zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody, promícháme a odstavíme. |
4 | Podáváme se smaženými hranolkami. |