Jednoduchý recept

Srnčí kýta se slaninou na houbách

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 47828

Ingredience

1 g Bobkový list
300 g Chléb konzumní
20 g Houby sušené
250 g Houby čerstvé
800 ml Hovězí vývar základní
2 g Jalovec
30 g Jíška hotová tmavá
2 g Kmín celý
2 g Nové koření celé
3 g Pepř černý celý
2 g Pepř černý mletý
150 g Slanina vepřová
150 ml Smetana 16% (pochoutková)
1000 g Srnčí kýta
10 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 623 kcal
Kilojoule 2 605kJ
10% Sacharidy 34 g
32% Tuky 24 g
65% Sodík 1 g
115% Bílkoviny 65 g

Srnčí kýta se slaninou na houbách postup přípravy receptu:

1

Odblaněné srnčí maso osolíme, opepříme, polovinu slaniny nakrájíme na klínky a srnčí maso slaninou prošpikujeme. Druhou polovinu slaniny nakrájíme na drobné kostičky, houby nakrájíme na plátky, sušené houby v ruce rozemneme na hrubý prášek.

2

V hrnci rozškvaříme kostičky slaniny, přiložíme maso a osmahneme ze všech stran, okořeníme jalovcem, celým pepřem, celým novým kořením, bobkovým listem, celým kmínem, podlijeme vývarem a dusíme téměř doměkka.

3

Vyjmeme celé koření, přisypeme plátky hub, houbový prášek, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme.

4

Měkké maso nakrájíme na menší kousky, vrátíme do omáčky, zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme.

5

Podáváme s čerstvým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept