Jednoduchý recept

Srnčí maso s brusinkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 47829

Ingredience

300 g Chléb celozrnný žitný
2 g Jalovec
150 g Kompot brusinkový
1 ks Masox
80 g Máslo čerstvé
20 g Paprika mletá sladká
1000 g Srnčí maso
20 g Strouhanka
10 g Sůl
1 g Tymián sušený
800 ml Voda pitná
100 ml Víno červené
5 ml Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 476 kcal
Kilojoule 1 990kJ
11% Sacharidy 38 g
21% Tuky 16 g
55% Sodík 1 g
75% Bílkoviny 42 g

Srnčí maso s brusinkami postup přípravy receptu:

1

Srnčí maso odblaníme, osolíme, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme mletou paprikou, tymiánem, drceným jalovcem, pokapeme worcesterem, vložíme do pekáčku, podlijeme troškou vody, přihodíme kostku masoxu a dáme do trouby péct. Pečeme za občasného podlévání vodou doměkka.

2

Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, do výpeku nalijeme červené víno, brusinkový kompot i s nálevem, zahustíme troškou strouhanky a ještě chvíli podusíme, až se strouhanka úplně rozvaří.

3

Plátky masa upravíme na talíře, přelijeme šťávou z pekáčku a podáváme s tmavým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept