Jednoduchý recept

Srnčí maso na smetaně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 47830

Ingredience

2 g Chilli koření mleté
40 g Hořčice
20 g Marmeláda rybízová
150 g Olej slunečnicový
1 g Oregano sušené
20 g Paprika mletá sladká
150 g Smetana 16% (pochoutková)
1000 g Srnčí maso
10 g Sůl
1 g Tymián sušený
240 g Veka
5 ml Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 546 kcal
Kilojoule 2 286kJ
8% Sacharidy 30 g
39% Tuky 30 g
38% Sodík 750 mg
75% Bílkoviny 42 g

Srnčí maso na smetaně postup přípravy receptu:

1

Maso vcelku odblaníme, nařízneme, jako bychom chtěli krájet na plátky, ale nedokrojíme.

2

V oleji rozmícháme hořčici, rybízovou marmeládu, mletou papriku, tymián, chilli koření, oregano, sůl, worcester a vymícháme pastu. Pastou potřeme celý povrch masa i v zářezech, vložíme do pekáčku, podlijeme troškou vody, zakryjeme druhýn pekáčkem nebo alobalem, vložíme do trouby a pečeme zakryté nejméně 1 hodinu.

3

Potom maso odkryjeme, přilijeme smetanu a odkryté dopečeme. Maso dokrojíme na plátky, přelijeme šťávou z pekáčku a podáváme s plátky bílé veky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept