Srnčí maso na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí maso na smetaně
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 47830 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Chilli koření mleté |
40 g | Hořčice |
20 g | Marmeláda rybízová |
150 g | Olej slunečnicový |
1 g | Oregano sušené |
20 g | Paprika mletá sladká |
150 g | Smetana 16% (pochoutková) |
1000 g | Srnčí maso |
10 g | Sůl |
1 g | Tymián sušený |
240 g | Veka |
5 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 95,8mg |
Draslík | 661,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 10,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Olej slunečnicový, Oregano sušené, Paprika mletá sladká, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Marmeláda rybízová, Smetana 16% (pochoutková), Srnčí maso, Veka, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí maso na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Maso vcelku odblaníme, nařízneme, jako bychom chtěli krájet na plátky, ale nedokrojíme. |
2 | V oleji rozmícháme hořčici, rybízovou marmeládu, mletou papriku, tymián, chilli koření, oregano, sůl, worcester a vymícháme pastu. Pastou potřeme celý povrch masa i v zářezech, vložíme do pekáčku, podlijeme troškou vody, zakryjeme druhýn pekáčkem nebo alobalem, vložíme do trouby a pečeme zakryté nejméně 1 hodinu. |
3 | Potom maso odkryjeme, přilijeme smetanu a odkryté dopečeme. Maso dokrojíme na plátky, přelijeme šťávou z pekáčku a podáváme s plátky bílé veky. |