Srnčí maso s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí maso s rýží
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 47831 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Brambory |
60 g | Cibule |
30 g | Křen |
1 ks | Masox |
60 g | Okurky nakládané |
60 g | Olej slunečnicový |
3 g | Pepř černý mletý |
40 g | Protlak rajčatový |
250 g | Rajčata |
300 g | Rýže dušená |
600 g | Srnčí kýta |
10 g | Sůl |
80 g | Sýr Eidam cihla 45% |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 11,9mg |
Draslík | 257,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,5mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Křen, Okurky nakládané, Olej slunečnicový, Rajčata, Rýže dušená, Sůl, Sýr Eidam cihla 45%, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Masox, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí maso s rýží postup přípravy receptu:
1 | Srnčí maso odblaníme, nakrájíme na středně velké kostky, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky, kyselé okurky nakrájíme na nudličky, očištěný brambor na menší kostičky, sýr a křen nastrouháme najemno, cibuli nakrájíme nadrobno. |
2 | V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme dorůžova cibuli, přisypeme kostky masa, orestujeme, podlijeme vodou, přidáme kostku masoxu, sůl, pepř a dusíme, až začne maso měknout. |
3 | Potom přimícháme rajčatový protlak, přidáme rajčata, okurky, brambor a dodusíme. |
4 | Nakonec přimícháme dušenou rýži, pokrm rozdělíme na talíře a posypeme nastrouhaným sýrem s křenem. |