Jednoduchý recept

Srnčí kýta s mrkví a slaninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 47832

Ingredience

150 g Anglická slanina
250 g Celer bulvový
160 g Cibule
40 g Jíška hotová světlá
480 g Knedlík kynutý
200 g Mrkev kořen
80 g Máslo čerstvé
50 ml Ocet vinný
3 g Pepř černý mletý
150 ml Smetana 16% (pochoutková)
1000 g Srnčí kýta
10 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 770 kcal
Kilojoule 3 221kJ
14% Sacharidy 52 g
147% Tuky 111 g
49% Sodík 979 mg
109% Bílkoviny 61 g

Srnčí kýta s mrkví a slaninou postup přípravy receptu:

1

Srnčí kýtu vcelku odblaníme, slaninu s mrkví nakrájíme na klínky a maso prošpikujeme vždy kouskem slaniny s mrkví společně. Osolíme, opepříme, v pekáčku rozehřejeme máslo, přiložíme maso a ze všech stran osmažíme, aby se zatáhlo.

2

Očištěný celer nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, přisypeme k masu do pekáčku, jestliže nám zbyla slanina a mrkev, přidáme do pekáčku také. Podlijeme vodou, přilijeme ocet, vložíme do trouby a pečeme doměkka.

3

Maso vyjmeme, nakrájíme na porce, šťávu zahustíme světlou jíškou, provaříme a odstavíme. Mimo oheň přimícháme smetanu.

4

Porce masa upravíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a přelijeme omáčkou z pánve.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept