Srnčí kýta s mrkví a slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí kýta s mrkví a slaninou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 47832 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
250 g | Celer bulvový |
160 g | Cibule |
40 g | Jíška hotová světlá |
480 g | Knedlík kynutý |
80 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mrkev kořen |
50 ml | Ocet vinný |
3 g | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1000 g | Srnčí kýta |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 61,5mg |
Draslík | 205,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Celer bulvový, Cibule, Ocet vinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška hotová světlá, Knedlík kynutý, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí kýta s mrkví a slaninou postup přípravy receptu:
1 | Srnčí kýtu vcelku odblaníme, slaninu s mrkví nakrájíme na klínky a maso prošpikujeme vždy kouskem slaniny s mrkví společně. Osolíme, opepříme, v pekáčku rozehřejeme máslo, přiložíme maso a ze všech stran osmažíme, aby se zatáhlo. |
2 | Očištěný celer nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, přisypeme k masu do pekáčku, jestliže nám zbyla slanina a mrkev, přidáme do pekáčku také. Podlijeme vodou, přilijeme ocet, vložíme do trouby a pečeme doměkka. |
3 | Maso vyjmeme, nakrájíme na porce, šťávu zahustíme světlou jíškou, provaříme a odstavíme. Mimo oheň přimícháme smetanu. |
4 | Porce masa upravíme na talíře, doplníme houskovým knedlíkem a přelijeme omáčkou z pánve. |