Srnčí řízky přírodní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí řízky přírodní
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 47836 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Hranolky |
2 g | Kmín mletý |
150 g | Máslo čerstvé |
120 g | Omáčka tatarská |
3 g | Pepř černý mletý |
900 g | Srnčí kýta |
12 g | Sůl |
2 g | Tymián sušený |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 27,0mg |
Vláknina | 781,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tymián sušený, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hranolky, Kmín mletý, Máslo čerstvé, Omáčka tatarská, Pepř černý mletý, Srnčí kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí řízky přírodní postup přípravy receptu:
1 | Odblaněnou srnčí kýtu bez kosti nakrájíme na stejné plátky, naklepeme, osolíme a opepříme, okmínujeme, posypeme tymiánem a potřeme rozpuštěným máslem. |
2 | V pánvi rozehřejeme zbytek másla, přiložíme plátky masa a zvolna smažíme po obou stranách doměkka. Podlijeme bílým vínem, plátky masa ve víně obracíme, až se víno úpně vysmahne na tuk. |
3 | Plátky masa upravíme na talíře a doplníme smaženými hranolkami s tatarskou omáčkou. |