Jednoduchý recept

Plněná rajčata s křenovou šlehačkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 47837
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

3 polévková lžíce Křen
3 polévková lžíce Kukuřice cukrová
0,5 kávová lžička Pepř bílý
8 ks Rajčata
2 polévková lžíce Řeřicha
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 121 kcal
Kilojoule 505kJ
3% Sacharidy 9 g
12% Tuky 9 g
10% Sodík 207 mg
4% Bílkoviny 2 g

Plněná rajčata s křenovou šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Velká zralá rajčata omyjeme, osušíme a odřízneme jim vršky tak, aby se z nich vytvořila poklička i se stopkou. Rajčata vydlabeme pomocí lžíce, vydlabaný vnitřek osolíme a posypeme bílým pepřem.

2

Očištěný a omytý křen jemně nastrouháme. Nakládanou cukrovou kukuřici scedíme. Omyjeme a drobně nakrájíme řeřichu.

3

Do mísy vlijeme smetanu, kterou vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na hustou šlehačku. Do šlehačky zamícháme nastrouhaný křen s řeřichou a naplníme rajčata. Ozdobíme je kukuřicí, zakryjeme odřezanými vršky a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept