Zapečená svíčková v listovém těstě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená svíčková v listovém těstě
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 47841 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Hořčice |
750 g | Hovězí svíčková |
500 g | Listové těsto |
30 ml | Olej olivový |
6 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
200 g | Šunka parmská |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
400 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 301,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Listové těsto, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená svíčková v listovém těstě postup přípravy receptu:
1 | Rozmixujeme žampiony s pepřem a solí na hrubou pastu. Vložíme do rendlíku a za stálého míchání povaříme 10 minut, až se vypaří všechna tekutina. Necháme vychladnout. |
2 | Maso vcelku osolíme, opepříme a na velké pánvi opékáme na rozpáleném olivovém oleji 1 minutu z každé strany. Necháme vychladnout a potřeme hořčicí. |
3 | Na pracovní desku rozložíme potravinářskou fólii a na ni rozložíme plátky šunky tak, aby se částečně překrývaly. Potřeme houbovou pastou a do středu položíme maso. Pomocí fólie maso zavineme do šunky, okraje zajistíme a dáme do lednice na 20 minut odležet. |
4 | Zatím rozválíme listové těsto a upravíme do obdélníku. Do středu položíme uleželé maso a zavineme do těsta. Okraje důkladně spojíme. Potřeme žloutkem a dáme do mírně vyhřáté trouby péct na 10 minut. Vyjmeme, do těsta uděláme mělké zářezy a znovu potřeme žloutkem. Pečeme na 180 stupňů 30 minut. Vyndáme z trouby a ještě necháme 15 minut dojít. |
5 | Nakrájíme na silnější plátky a podáváme s vhodnou zeleninovou přílohou. |