Jednoduchý recept

Želé z broskví s kakaovými boby

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 47843
Kategorie: Želé

Ingredience

1,5 kg Broskve
80 ml Citronová šťáva
500 g Cukr želírovací
50 g Kakaové boby
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 103 kcal
Kilojoule 433kJ
6% Sacharidy 23 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 2 mg
1% Bílkoviny 1 g

Želé z broskví s kakaovými boby postup přípravy receptu:

1

Dužinu omytých, rozpůlených a vypeckovaných broskví nakrájíme na větší kousky. Vodu, celé kakaové boby (ne kakaový prášek), citronovou šťávu a nakrájené broskve dáme do hrnce, zakryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Pokličku odkryjeme a na mírném ohni vaříme asi 20 minut, až se dužina rozpadá.

2

Na mísu nebo hrnec položíme velké síto s vloženou pasírovací utěrkou. Do síta přelijeme ovocnou směs a necháme šťávu vykapat. Utěrku můžeme svázat a nad hrnec nebo mísu zavěsit a šťávu nechat vykapat, až do vychladnutí.

3

Z vykapané šťávy odlijeme 1250 ml, vmícháme želírovací cukr 3plus1 a asi 4 minuty necháme klokotem vařit. Ještě horké plníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou se šroubovacím uzávěrem.

Poznámka

Kakaové boby použijeme celé nebo drcené, dodají želé kakaovou chuť, ale nezabarví je.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept