Jednoduchý recept

Džuveč ze skopového masa s paprikou a rajčaty

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 47849
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
3 ks Cibule
1 ks Masox
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Paprika mletá sladká
5 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
5 ks Rajčata
150 g Rýže loupaná
750 g Skopová kýta
1 špetka Sůl
1,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 603 kcal
Kilojoule 2 524kJ
14% Sacharidy 49 g
42% Tuky 31 g
4% Sodík 74 mg
55% Bílkoviny 31 g

Džuveč ze skopového masa s paprikou a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme, prolisujeme a v misce smícháme se solí. Petrželovou nať opláchneme pod vodou a nasekáme najemno. Masox rozmícháme ve vodě v hrnku a na ohni necháme přejít varem. Skopové maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na menší kousky, opepříme a osolíme.

2

Ve velké pánvi rozehřejeme polovinu oleje a osmahneme na něm dozlatova jemně nakrájenou cibuli, kterou posypeme mletou paprikou. Pak přidáme nakrájené maso a za stálého míchání ze všech stran opečeme. Když pustí šťávu, zmírníme oheň a přikryté pomalu dusíme. Podle potřeby přiléváme vývar z Masoxu a občas zamícháme.

3

V druhé pánvi na zbylém oleji osmahneme nakrájená rajčata a papriky. Pak přidáme česnek se solí a rajčatový protlak, vše dobře promícháme a přidáme do pánve k masu. K masu ještě přisypeme propláchnutou rýži a podle potřeby přilijeme masoxový vývar. Chvíli odkryté vaříme, pak opět přikryjeme a dusíme, dokud maso a rýže nezměknou.

4

Podáváme nejlépe s chlebem a porce posypeme nakrájenou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept