Džuveč ze skopového masa s paprikou a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Džuveč ze skopového masa s paprikou a rajčaty
Džuveč ze skopového masa s paprikou a rajčaty
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47849 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
1 ks | Masox |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
5 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
5 ks | Rajčata |
150 g | Rýže loupaná |
750 g | Skopová kýta |
1 špetka | Sůl |
1,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 557,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 92,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Masox, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Skopová kýta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Džuveč ze skopového masa s paprikou a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme, prolisujeme a v misce smícháme se solí. Petrželovou nať opláchneme pod vodou a nasekáme najemno. Masox rozmícháme ve vodě v hrnku a na ohni necháme přejít varem. Skopové maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na menší kousky, opepříme a osolíme. |
2 | Ve velké pánvi rozehřejeme polovinu oleje a osmahneme na něm dozlatova jemně nakrájenou cibuli, kterou posypeme mletou paprikou. Pak přidáme nakrájené maso a za stálého míchání ze všech stran opečeme. Když pustí šťávu, zmírníme oheň a přikryté pomalu dusíme. Podle potřeby přiléváme vývar z Masoxu a občas zamícháme. |
3 | V druhé pánvi na zbylém oleji osmahneme nakrájená rajčata a papriky. Pak přidáme česnek se solí a rajčatový protlak, vše dobře promícháme a přidáme do pánve k masu. K masu ještě přisypeme propláchnutou rýži a podle potřeby přilijeme masoxový vývar. Chvíli odkryté vaříme, pak opět přikryjeme a dusíme, dokud maso a rýže nezměknou. |
4 | Podáváme nejlépe s chlebem a porce posypeme nakrájenou petrželovou natí. |