Recept

Žampionové špízy s paprikou a slaninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 47850
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

150 g Anglická slanina
2 ks Jablka
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika žlutá
250 g Žampiony čerstvé
Na potírání
1 kávová lžička Olej chilli
3 polévková lžíce Olej olivový
3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
4 kávová lžička Pepř 4 barev
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 297 kcal
Kilojoule 1 243kJ
6% Sacharidy 20 g
30% Tuky 22 g
32% Sodík 644 mg
13% Bílkoviny 7 g

Žampionové špízy s paprikou a slaninou postup přípravy receptu:

1

Malé žampiony očistíme, omyjeme, osušíme a rozkrájíme na poloviny. Anglickou slaninu nakrájíme na proužky silné asi 2-3 mm. Barevné papriky omyjeme, rozkrájíme, zbavíme semínek a pokrájíme na proužky. Sladkokyselá jablka omyjeme, rozkrájíme na osminky a odkrojíme jadřince.

2

Vše střídavě napichujeme na grilovací jehly. V misce si smícháme pikantní olej s olivovým olejem, pepřem, solí a sójovou omáčkou. Špízy potřeme připravenou směsí a grilujeme přibližně 15 minut. Během grilování špízy potřeme ještě 2 x. Podáváme je horké.

Poznámka

K žampionovým špízům podáváme jogurtový dip a rozpečené bagety.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept