Jednoduchý recept

Džuveč z vepřové krkovice

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47853

Ingredience

3 ks Cibule
1 ks Masox
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Paprika mletá sladká
5 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
5 ks Rajčata
150 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
750 g Vepřová krkovička
1,5 dl Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 750 kcal
Kilojoule 3 140kJ
14% Sacharidy 49 g
65% Tuky 49 g
4% Sodík 74 mg
53% Bílkoviny 30 g

Džuveč z vepřové krkovice postup přípravy receptu:

1

Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nakrájíme na proužky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme, prolisujeme a v misce smícháme se solí. Petrželovou nať opláchneme pod vodou a nasekáme najemno. Masox rozmícháme ve vodě v hrnku a na ohni necháme přejít varem. Vepřovou krkovici omyjeme, osušíme, nakrájíme na menší kousky, opepříme a osolíme.

2

Ve velké pánvi rozehřejeme polovinu oleje, osmahneme na něm dozlatova nakrájenou cibuli, přisypeme mletou paprikou a krátce smažíme. Přidáme nakrájené maso a za stálého míchání ze všech stran prudce opečeme. Když pustí šťávu, zmírníme oheň a přikryté pomalu dusíme. Podle potřeby přiléváme vývar z Masoxu a občas promícháme.

3

V druhé pánvi na zbylém oleji osmažíme nakrájená rajčata a papriky. Pak přidáme česnek se solí a rajčatový protlak, vše dobře promícháme a přidáme do pánve k masu.

4

K masu přisypeme propláchnutou rýži a podle potřeby přilijeme masoxový vývar. Chvíli odkryté vaříme, pak opět přikryjeme a dusíme, dokud maso, rýže a zelenina nezměknou.

5

Podáváme s chlebem a porce posypeme nakrájenou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept