Mražené broskve slazené cukrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mražené broskve slazené cukrem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 47858 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 kg | Broskve |
350 g | Cukr krystal |
10 g | Kyselina citrónová |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 317,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 543,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cukr krystal, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kyselina citrónová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mražené broskve slazené cukrem postup přípravy receptu:
1 | Broskve spaříme vroucí vodou. Poté vložíme do studené vody a oloupeme. Rozkrojíme na poloviny, odstraníme pecky a necháme osušit. |
2 | Mezitím smícháme cukr s kyselinou citronovou a směsí připravené broskve posypeme. Necháme odstát, až se uvolní šťáva. |
3 | Ovoce i se vzniklým sirupem rozdělíme do mrazicích obalů a uzavřeme. Zamrazíme a uchováme v mrazáku. |
Poznámka
Použijeme tvrdší, ale zralé broskve.