Jednoduchý recept

Želé z rozmarýnu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 47859

Ingredience

300 g Cukr krupice
1 balení Cukr želírovací
1 l Pomerančová šťáva
50 g Rozmarýn čerstvý
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 168 kcal
Kilojoule 703kJ
12% Sacharidy 42 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 3 mg
2% Bílkoviny 1 g

Želé z rozmarýnu postup přípravy receptu:

1

Opláchnuté snítky rozmarýnu pořádně osušíme, aby v horkém cukru neprskaly, a otrháme je ze snítek (asi 50 g).

2

V hrnci svaříme vodu s cukrem, asi 12 minut, cukr zkaramelizuje; dostane světle hnědou barvu. Do zkaramelizovaného cukru přisypeme lístky rozmarýnu a 1 minutu povaříme, cukr opět začne hnědnout. Přilijeme pomerančovou štávu a za promíchávání vaříme asi 5 minut, aby se rozpustil cukr. Směs odstavíme z ohně a necháme chladnout na pokojovou teplotu.

3

Přecedíme a přidáme želírovací prostředek bez cukru, pro poměr ovoce - cukr 3:1. Zchladlou směs opět uvedeme do varu a asi 3 minuty vaříme.

4

Dopadne-li želírovací zkouška dobře, plníme želé do sklenic vypláchnutých horkou vodou a pořádně uzavřeme šroubovacími víčky.

Poznámka

Želírovací zkouška – před uplynutím doby vaření necháme horkou hmotu odkapat. Pokud je poslední kapka tuhá bude tuhá i zavařenina, jinak necháme povařit ještě 1-2 minuty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept