Jehněčí pilaf s mrkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí pilaf s mrkví
Jehněčí pilaf s mrkví
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47860 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Cibule |
150 g | Houby čerstvé |
750 g | Jehněčí kýta |
1 ks | Masox |
4 ks | Mrkev kořen |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 141,3mg |
Draslík | 923,7mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jehněčí kýta, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Masox, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí pilaf s mrkví postup přípravy receptu:
1 | Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Houby opláchneme, necháme okapat a nakrájíme na tenké plátky. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Sýr nastrouháme najemno. Rýži propláchneme. Masox rozmícháme v hrnku v 1 decilitru vody a necháme na ohni přejít varem. Jehněčí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky, které opepříme a osolíme. |
2 | Ve velké pánvi na rozehřátém oleji osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli, přidáme maso a prudce za stálého míchání opečeme ze všech stran. Pak podlijeme trochou masoxového vývaru, zmírníme oheň a přikryté pokličkou dusíme téměř doměkka. |
3 | V hrnci doměkka podusíme v osolené vodě rýži. V malé pánvi na másle podusíme nakrájenou mrkev a houby. |
4 | Zapékací mísu vymastíme olejem, na dno rozprostřeme dušené měkké maso, na něj vrstvu mrkve a hub a navrch dáme rýži. Zalijeme zbylým vývarem z masoxu a krátce zapečeme v troubě, předehřáté na 200 stupňů. |
5 | Na talíře servírujeme kopečky, které vytvoříme naběračkou, namočenou v horké vodě. Posypeme je nastrouhaným sýrem. |