Jednoduchý recept

Francouzské jehněčí ragú

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 47862

Ingredience

200 g Anglická slanina
2 ks Bobkový list
2 ks Cibule
750 g Jehněčí kýta
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
0,5 l Víno červené
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 801 kcal
Kilojoule 3 352kJ
4% Sacharidy 14 g
185% Tuky 139 g
31% Sodík 620 mg
74% Bílkoviny 42 g

Francouzské jehněčí ragú postup přípravy receptu:

1

Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek nakrájíme najemno. Slaninu rozkrájíme na kostičky.

2

Jehněčí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky.

3

Do vetší mísy nalijeme víno, přimícháme k němu olej, přidáme nakrájenou mrkev, polovinu cibule a česnek, okořeníme bobkovým listem, tymiánem a pepřem a osolíme. Vše důkladně smícháme, do marinády dáme kousky masa, promícháme, přikryjeme a necháme alespoň 2 hodiny v chladnu odležet.

4

Ve velké pánvi vyškvaříme kostičky slaniny, škvarky vyjmeme a na tuku osmažíme dozlatova druhou polovinu nakrájené cibule. Pak přidáme marinované maso a za stálého míchání prudce opečeme po všech stranách. Když pustí šťávu, zmírníme oheň, přilijeme část marinády a přikryté pomalu dusíme doměkka. Během dušení maso občas promícháme a podle pořeby přilijeme marinádu.

5

Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory, které posypeme škvarky ze slaniny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept