Francouzské jehněčí ragú - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Francouzské jehněčí ragú
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 47862 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
2 ks | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
750 g | Jehněčí kýta |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
0,5 l | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 157,8mg |
Draslík | 930,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Česnek, Cibule, Jehněčí kýta, Pepř černý celý, Sůl, Tymián sušený, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Francouzské jehněčí ragú postup přípravy receptu:
1 | Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek nakrájíme najemno. Slaninu rozkrájíme na kostičky. |
2 | Jehněčí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. |
3 | Do vetší mísy nalijeme víno, přimícháme k němu olej, přidáme nakrájenou mrkev, polovinu cibule a česnek, okořeníme bobkovým listem, tymiánem a pepřem a osolíme. Vše důkladně smícháme, do marinády dáme kousky masa, promícháme, přikryjeme a necháme alespoň 2 hodiny v chladnu odležet. |
4 | Ve velké pánvi vyškvaříme kostičky slaniny, škvarky vyjmeme a na tuku osmažíme dozlatova druhou polovinu nakrájené cibule. Pak přidáme marinované maso a za stálého míchání prudce opečeme po všech stranách. Když pustí šťávu, zmírníme oheň, přilijeme část marinády a přikryté pomalu dusíme doměkka. Během dušení maso občas promícháme a podle pořeby přilijeme marinádu. |
5 | Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory, které posypeme škvarky ze slaniny. |