Rybí filé na česneku a víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé na česneku a víně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47867 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
4 stroužek | Česnek |
600 g | Filé rybí |
1 špetka | Kari koření |
1 špetka | Koriandr mletý |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
23 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
0,5 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 34,0mg |
Draslík | 150,7mg |
Vláknina | 396,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Kari koření, Koriandr mletý, Paprika mletá sladká, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé na česneku a víně postup přípravy receptu:
1 | Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Polovinu slaniny nakrájíme na kostičky, polovinu na plátky. |
2 | V misce smícháme mouku, pepř, kmín, papriku a kari koření. |
3 | Jednotlivé porce rybího filé potřeme česnekem se solí a obalíme ve směsi koření a mouky. |
4 | V pánvi rozehřejeme olej a filé na něm prudce opečeme z obou stran. File při obracení pokapeme vínem. |
5 | V zapékací míse nebo pekáči vyškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky, pak do mísy z pánve přendáme filé a přidáme k němu proužky slaniny. Vše přelijeme tukem z pánve, ve které jsme filé opékali, na každou porci dáme máslo. |
6 | Pečeme doměkka v troubě předehřáté na 200 stupňů. |
Poznámka
Filé podáváme přelité tatarskou omáčkou. Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory, můžeme ale podávat jen s chlebem.