Jednoduchý recept

Rybí filé na česneku a víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 47867
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Anglická slanina
4 stroužek Česnek
600 g Filé rybí
1 špetka Kari koření
1 špetka Koriandr mletý
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
23 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Paprika mletá pálivá
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
0,5 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 716 kcal
Kilojoule 2 995kJ
1% Sacharidy 4 g
81% Tuky 60 g
24% Sodík 477 mg
123% Bílkoviny 69 g

Rybí filé na česneku a víně postup přípravy receptu:

1

Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Polovinu slaniny nakrájíme na kostičky, polovinu na plátky.

2

V misce smícháme mouku, pepř, kmín, papriku a kari koření.

3

Jednotlivé porce rybího filé potřeme česnekem se solí a obalíme ve směsi koření a mouky.

4

V pánvi rozehřejeme olej a filé na něm prudce opečeme z obou stran. File při obracení pokapeme vínem.

5

V zapékací míse nebo pekáči vyškvaříme slaninu nakrájenou na kostičky, pak do mísy z pánve přendáme filé a přidáme k němu proužky slaniny. Vše přelijeme tukem z pánve, ve které jsme filé opékali, na každou porci dáme máslo.

6

Pečeme doměkka v troubě předehřáté na 200 stupňů.

Poznámka

Filé podáváme přelité tatarskou omáčkou. Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory, můžeme ale podávat jen s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept