Jednoduchý recept

Pečené rybí filé s pikantním přelivem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 47868
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Anglická slanina
6 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 kg Filé rybí
1 špetka Kari koření
1 špetka Kmín mletý
10 g Křen
10 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Paprika mletá pálivá
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
0,5 dl Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 457 kcal
Kilojoule 1 913kJ
2% Sacharidy 8 g
28% Tuky 21 g
14% Sodík 271 mg
194% Bílkoviny 109 g

Pečené rybí filé s pikantním přelivem postup přípravy receptu:

1

Čtyři stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Polovinu slaniny nakrájíme na kostičky, polovinu na plátky. Křen oškrábeme, omyjeme a jemně nastrouháme.

2

V misce smícháme mouku, pepř, kmín, papriku a trochu kari koření.

3

Dva stroužky česneku a cibuli nastrouháme najemno, v misce je smícháme s 1 lžící oleje, rajčatovým protlakem a kari kořením, podle chuti přidáme pepř a sůl a hustý přeliv necháme uležet alespoň 15 minut.

4

Jednotlivé porce rybího filé potřeme česnekem se solí a obalíme ve směsi koření a mouky.

5

V pánvi rozehřejeme olej a na něm filé prudce opečeme z obou stran, při obracení pokapeme vínem.

6

V zapékací míse nebo pekáči vyškvaříme kostičky slaniny, pak do mísy z pánve přendáme filé a přidáme k němu proužky slaniny. Vše přelijeme tukem z pánve, ve které jsme filé opékali a na každou porci filé dáme máslo. Pečeme doměkka v troubě předehřáté na 200 stupňů.

7

Uleželý hustý přeliv z česneku, cibule, koření, oleje a rajčatového protlaku krátce před koncem pečení filé prohřejeme na ohni a dochutíme nastrouhaným křenem.

Poznámka

Porce na talíři poléváme hustým teplým přelivem. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept