Kuře plněné smetanovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře plněné smetanovou nádivkou
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 47870 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1200 g | Kuře |
Nádivka | |
---|---|
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 g | Sůl |
50 ml | Voda pitná |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 299,8mg |
Draslík | 814,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuře, Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře plněné smetanovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 250°C. Kuře očistíme, naplníme připavenou nádivkou a zašijeme. Při plnění necháme několik lžiček nádivky na konečnou ozdobu pokrmu při servírování. |
2 | Naplněné a zašité kuře pečeme v předehřáté troubě doměkka. Upečené kuře naporcujeme |
3 | a každou porci ozdobíme lžičkou odložené nádivky. |
4 | Servírujeme horké s různými přílohami a zelninovou oblohou. |
5 | Nádivka: |
6 | Žampióny očistíme a nakrájíme je na menší kousky, cibuli nasekáme nadrobno a šlehačku dobře ušleháme. Na rozehřátém másle zpěníme cibulku, posypeme ji jemně paprikou, osolíme, opepříme a ještě krátce osmahneme. Potom tuto směs podlijeme a dusíme doměkka. Když je směs na nádivku měkká, necháme ji vychladnout a potom do ní vmícháme ušlehanou šlehačku. |
Poznámka
Takto připravenou nádivku můžeme použít i do větších telecích nebo vepřových řízků.