Jednoduchý recept

Rybí filé smažené na bylinkovém másle

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 47872
Kategorie: Maso

Ingredience

1 hrst Bazalka
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kg Filé rybí
15 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej olivový
1 hrst Petržel - nať
100 g Strouhanka
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 393 kcal
Kilojoule 1 646kJ
4% Sacharidy 14 g
15% Tuky 11 g
14% Sodík 270 mg
197% Bílkoviny 111 g

Rybí filé smažené na bylinkovém másle postup přípravy receptu:

1

Bazalku nasekáme najemno, polovinu smícháme s rozpuštěným máslem a polovinu s olejem. Petrželovou nať opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Vejce v misce rozšleháme.

2

Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.

3

V pánvi rozehřejeme olej s bazalkou, filé na něm prudce opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopečeme doměkka. Během pečení porce alespoň dvakrát obrátíme a vždy je při obracení potřeme ochuceným máslem.

4

Podáváme pokapané citronovou šťávou a posypané natí petrželky.

Poznámka

Vhodnou přílohou je bramborová kaše nebo vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept