Tuřínový špíz - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuřínový špíz
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 47877 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Máslo pepřové |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 dl | Omáčka cikánská |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
3 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
200 g | Tuřín |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 289,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 1,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 76,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Olej slunečnicový, Paprika červená, Paprika žlutá, Rajčata, Sůl, Tuřín, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka cikánská, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Máslo pepřové nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Tuřínový špíz postup přípravy receptu:
1 | Tuřín oloupeme, omyjeme, nakrájíme na plátky silné asi 5-6 mm. |
2 | V rendlíku přivedeme k varu 5 dl vody s 0.5 lžičkou soli a 0.5 lžičkou citronové šťávy. Plátky tuřínu vaříme 5-7 minut, potom je vyjmeme a necháme okapat, nakonec je potřeme česnekovým máslem. |
3 | Omyjeme papriky s rajčaty, papriky rozkrájíme, zbavíme semínek a nakrájíme je na plátky. Rajčata nakrájíme na silnější plátky. Očištěnou cibuli rozkrájíme na čtvrtky, které rozdělíme na jednotlivé plátky. Tvrdý sýr nakrájíme na obdélníčky silné 5 mm. Všechny připravené suroviny střídavě napichujeme na grilovací jehly a v pánvi na rozpáleném oleji s pepřovým máslem je opékáme z každé strany dozlatova. |
4 | Servírujeme horké s pikantní grilovací omáčkou. |