Jednoduchý recept

Tuřínový špíz

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 47877
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 ks Cibule
0,5 kávová lžička Citronová šťáva
2 polévková lžíce Máslo pepřové
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 dl Omáčka cikánská
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika žlutá
3 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
120 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
200 g Tuřín
5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 253 kcal
Kilojoule 1 059kJ
5% Sacharidy 17 g
22% Tuky 16 g
7% Sodík 141 mg
18% Bílkoviny 10 g

Tuřínový špíz postup přípravy receptu:

1

Tuřín oloupeme, omyjeme, nakrájíme na plátky silné asi 5-6 mm.

2

V rendlíku přivedeme k varu 5 dl vody s 0.5 lžičkou soli a 0.5 lžičkou citronové šťávy. Plátky tuřínu vaříme 5-7 minut, potom je vyjmeme a necháme okapat, nakonec je potřeme česnekovým máslem.

3

Omyjeme papriky s rajčaty, papriky rozkrájíme, zbavíme semínek a nakrájíme je na plátky. Rajčata nakrájíme na silnější plátky. Očištěnou cibuli rozkrájíme na čtvrtky, které rozdělíme na jednotlivé plátky. Tvrdý sýr nakrájíme na obdélníčky silné 5 mm. Všechny připravené suroviny střídavě napichujeme na grilovací jehly a v pánvi na rozpáleném oleji s pepřovým máslem je opékáme z každé strany dozlatova.

4

Servírujeme horké s pikantní grilovací omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept