Kapr se zakysanou smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr se zakysanou smetanou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 47878 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
600 g | Kapr obecný |
20 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 124,3mg |
Draslík | 607,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapr obecný, Pepř černý celý, Sůl, Tymián sušený, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené porce kapra osolíme a položíme kůží dolů na dno máslem vymazaného pekáče. Pod porce podsuneme špejle, aby se maso nepřichytilo ke dnu. |
2 | Porce poklademe oloupanou, nakrájenou cibulí, posypeme celým pepřem, tymiánem, zakapeme octem a přilijeme trochu vody. |
3 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka a těsně před dopečením zalijeme rozmíchanou zakysanou smetanou. Necháme jen krátce povařit a podáváme. |