Jednoduchý recept

Pstruh na bílém víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 47879

Ingredience

100 g Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
200 g Houby nakládané
1 ks Mrkev kořen
100 g Máslo čerstvé
600 g Pstruh
50 g Sardelová pasta
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
300 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 739 kcal
Kilojoule 3 094kJ
3% Sacharidy 12 g
188% Tuky 141 g
24% Sodík 489 mg
62% Bílkoviny 35 g

Pstruh na bílém víně postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté pstruhy osolíme a chvíli podusíme na části másla spolu s oloupanou, nakrájenou cibulí a scezenými houbami. Přilijeme víno a dodusíme doměkka. Pstruhy upravíme na talíře.

2

Do šťávy přidáme sardelovou pastu smíchanou s máslem, zalijeme smetanou a vaříme do zhoustnutí.

3

Pstruhy přelijeme omáčkou, ozdobíme na nudličky nakrájenou, očištěnou mrkví a pokapeme citronovou šťávou.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené petrželkové brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept