Pstruh na bílém víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh na bílém víně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 47879 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
200 g | Houby nakládané |
100 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
600 g | Pstruh |
50 g | Sardelová pasta |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 185,8mg |
Draslík | 699,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Houby nakládané, Pstruh, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Sardelová pasta, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh na bílém víně postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté pstruhy osolíme a chvíli podusíme na části másla spolu s oloupanou, nakrájenou cibulí a scezenými houbami. Přilijeme víno a dodusíme doměkka. Pstruhy upravíme na talíře. |
2 | Do šťávy přidáme sardelovou pastu smíchanou s máslem, zalijeme smetanou a vaříme do zhoustnutí. |
3 | Pstruhy přelijeme omáčkou, ozdobíme na nudličky nakrájenou, očištěnou mrkví a pokapeme citronovou šťávou. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené petrželkové brambory.