Kuličky z mletého masa s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuličky z mletého masa s rajčaty
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4788 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Celer - nať |
500 g | Hovězí maso zadní |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 64,0mg |
Draslík | 238,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 833,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuličky z mletého masa s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme, zbavíme šlach a dvakrát umeleme. Poté jej osolíme, opepříme, přimícháme vodu a mouku, řádně rozšleháme a necháme zhruba 1/2 hodiny odležet. |
2 | Na prkénku tvoříme kuličky velké o průměru 2,5 až 3,5 cm. Kuličky opékáme na pomaštěné pánvi po všech stranách (nesmažíme!). Poté k nim přidáme lžíci másla a oloupaná a na čtvrtky rozkrájená rajčata, celerovou nať a necháme vše dusit ještě cca 20 minut. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme rýži dušenou nebo vařenou.