Jednoduchý recept

Candát se zeleninou a žampiony

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 47881
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Brambory vařené ve slupce
600 g Candát obecný
1 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
150 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Rajčata
1 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
50 ml Víno bílé
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 504 kcal
Kilojoule 2 108kJ
4% Sacharidy 14 g
57% Tuky 43 g
16% Sodík 315 mg
30% Bílkoviny 17 g

Candát se zeleninou a žampiony postup přípravy receptu:

1

Omyté porce candáta pokapeme citronovou šťávou, osolíme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi na oleji opečeme po obou stranách.

2

Na dno pekáče vymazaného olejem urovnáme plátky uvařených, oloupaných brambor a na ně položíme porce candáta.

3

Do pánve od opékání vsypeme oloupaná, na kousky nakrájená rajčata, očištěné, na plátky nakrájené žampiony a chvíli podusíme. Přidáme prolisovaný česnek, nasekanou petržel, osolíme, opepříme, okořeníme paprikou a podlijeme vínem. Krátce povaříme a směs nalijeme na porce candáta.

4

Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Chvíli před dopečením posypeme strouhankou a poklademe vločkami másla.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept