Candát se zeleninou a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Candát se zeleninou a žampiony
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 47881 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Brambory vařené ve slupce |
600 g | Candát obecný |
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Rajčata |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
50 ml | Víno bílé |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 435,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Česnek, Citronová šťáva, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Rajčata, Strouhanka, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Candát se zeleninou a žampiony postup přípravy receptu:
1 | Omyté porce candáta pokapeme citronovou šťávou, osolíme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi na oleji opečeme po obou stranách. |
2 | Na dno pekáče vymazaného olejem urovnáme plátky uvařených, oloupaných brambor a na ně položíme porce candáta. |
3 | Do pánve od opékání vsypeme oloupaná, na kousky nakrájená rajčata, očištěné, na plátky nakrájené žampiony a chvíli podusíme. Přidáme prolisovaný česnek, nasekanou petržel, osolíme, opepříme, okořeníme paprikou a podlijeme vínem. Krátce povaříme a směs nalijeme na porce candáta. |
4 | Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Chvíli před dopečením posypeme strouhankou a poklademe vločkami másla. |