Jednoduchý recept

Pečené rybí filé s paprikovou majonézou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 47882
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kg Filé rybí
2 polévková lžíce Kečup
5 polévková lžíce Majonéza
10 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
50 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 hrst Petržel - nať
100 g Strouhanka
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 542 kcal
Kilojoule 2 267kJ
5% Sacharidy 16 g
36% Tuky 27 g
19% Sodík 380 mg
197% Bílkoviny 111 g

Pečené rybí filé s paprikovou majonézou postup přípravy receptu:

1

V misce smícháme majonézu se lžící kečupu a podle chuti přidáme mletou sladkou papriku, pepř a sůl.

2

Trochu papriky smícháme s rozpuštěným máslem a další s olejem. Petrželovou nať opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Vejce rozšleháme v misce.

3

Rybí filé nakrájíme na porce, které osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.

4

V pánvi rozehřejeme olej s paprikou, filé na něm prudce opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopečeme doměkka. Během pečení porce alespoň dvakrát obrátíme, a vždy je při obracení potřeme paprikou ochuceným máslem.

5

Podáváme s ochucenou majonézou, posypané nasekanou petrželovou natí.

Poznámka

Místo petrželové nati můžeme filé posypat jemně nasekanou pažitkou. Pokud chceme filé pikantnější, použijeme mletou pálivou papriku. Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept