Pečené rybí filé s paprikovou majonézou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené rybí filé s paprikovou majonézou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 47882 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Filé rybí |
2 polévková lžíce | Kečup |
5 polévková lžíce | Majonéza |
10 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
50 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 hrst | Petržel - nať |
100 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 125,7mg |
Draslík | 85,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majonéza, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Kečup, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené rybí filé s paprikovou majonézou postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme majonézu se lžící kečupu a podle chuti přidáme mletou sladkou papriku, pepř a sůl. |
2 | Trochu papriky smícháme s rozpuštěným máslem a další s olejem. Petrželovou nať opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Vejce rozšleháme v misce. |
3 | Rybí filé nakrájíme na porce, které osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance. |
4 | V pánvi rozehřejeme olej s paprikou, filé na něm prudce opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopečeme doměkka. Během pečení porce alespoň dvakrát obrátíme, a vždy je při obracení potřeme paprikou ochuceným máslem. |
5 | Podáváme s ochucenou majonézou, posypané nasekanou petrželovou natí. |
Poznámka
Místo petrželové nati můžeme filé posypat jemně nasekanou pažitkou. Pokud chceme filé pikantnější, použijeme mletou pálivou papriku. Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.