Jednoduchý recept

Rybí filé smažené na kari

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 47883
Kategorie: Brambory

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
1 kg Filé rybí
1 špetka Kari koření
5 polévková lžíce Majonéza
15 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej olivový
1 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Strouhanka
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
3 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 560 kcal
Kilojoule 2 342kJ
4% Sacharidy 15 g
40% Tuky 30 g
19% Sodík 383 mg
198% Bílkoviny 111 g

Rybí filé smažené na kari postup přípravy receptu:

1

Majonézu, zakysanou smetanu a lžičku citronové šťávy smícháme v misce, osolíme, opepříme a podle chuti přidáme kari koření.

2

Kari koření rozmícháme s rozpuštěným máslem a také s olejem. Pažitku opláchneme, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Vejce v misce rozšleháme.

3

Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.

4

V pánvi rozehřejeme olej s kari kořením, filé na něm prudce opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopečeme doměkka. Během pečení porce nejméně dvakrát obrátíme a vždy je při obracení potíráme máslem, ochuceným kari kořením.

5

Porce na talíři pokapeme citronovou šťávou a posypeme jemně nasekanou pažitkou. Podáváme s kari majonézou a bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.

Poznámka

Do majonézy můžeme také přidat rozmixovaný banán.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept