Rybí filé smažené na kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé smažené na kari
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47883 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 kg | Filé rybí |
1 špetka | Kari koření |
5 polévková lžíce | Majonéza |
15 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
3 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 129,7mg |
Draslík | 107,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 608,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kari koření, Majonéza, Pažitka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé smažené na kari postup přípravy receptu:
1 | Majonézu, zakysanou smetanu a lžičku citronové šťávy smícháme v misce, osolíme, opepříme a podle chuti přidáme kari koření. |
2 | Kari koření rozmícháme s rozpuštěným máslem a také s olejem. Pažitku opláchneme, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Vejce v misce rozšleháme. |
3 | Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance. |
4 | V pánvi rozehřejeme olej s kari kořením, filé na něm prudce opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopečeme doměkka. Během pečení porce nejméně dvakrát obrátíme a vždy je při obracení potíráme máslem, ochuceným kari kořením. |
5 | Porce na talíři pokapeme citronovou šťávou a posypeme jemně nasekanou pažitkou. Podáváme s kari majonézou a bramborovou kaší nebo vařenými bramborami. |
Poznámka
Do majonézy můžeme také přidat rozmixovaný banán.