Recept

Srnčí kýta s žampionovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 47885

Ingredience

600 g Brambory vařené
160 g Cibule
30 g Citrony
40 g Kečup
40 g Kompot brusinkový
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 g Nové koření celé
2 g Pepř černý celý
50 g Slanina vepřová
1000 g Srnčí kýta
50 g Sádlo škvařené
10 g Sůl
250 ml Víno červené
500 ml Vývar z hovězích kostí
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 592 kcal
Kilojoule 2 477kJ
10% Sacharidy 35 g
27% Tuky 20 g
70% Sodík 1 g
103% Bílkoviny 58 g

Srnčí kýta s žampionovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Srnčí kýtu bez kosti odblaníme, slaninu nakrájíme na klínky a srnčí maso slaninou prošpikujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky, citron na kolečka, brusinkový kompot scedíme.

2

V pekáčku rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, přiložíme srnčí maso, podlijeme vývarem, osolíme, okořeníme celým pepřem, novým kořením, přidáme kolečka citronu, kečup, červené víno, pekáček vložíme do trouby a maso pečeme doměkka.

3

Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na porce, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme žampiony, brusinky, podlijeme vývarem a podusíme, dokud se mouka nerozvaří.

4

Porce masa upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme omáčkou z pekáčku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept