Jednoduchý recept

Zapékané žampiony po francouzsku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 47886
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

100 g Anglická slanina
2 stroužek Česnek
1 krajíc Chléb konzumní
1 ks Cibule
1 dl Citronová šťáva
350 g Klobása Dunajská
5 g Máslo čerstvé
1 ks Masox
2 dl Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 hrst Petržel - nať
1 špetka Sůl
100 g Sýr Eidam cihla 40%
1 špetka Tymián sušený
3 ks Vejce slepičí
2,5 dl Voda pitná
800 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,205 kcal
Kilojoule 5 041kJ
6% Sacharidy 21 g
145% Tuky 108 g
17% Sodík 343 mg
76% Bílkoviny 43 g

Zapékané žampiony po francouzsku postup přípravy receptu:

1

žampiony omyjeme a necháme okapat. Pak oddělíme nožičky od kloboučků a nožičky nakrájíme na plátky. Kloboučky dáme do mísy, pokapeme citronovou šťávou a polovinou oleje, promícháme a necháme v chladnu 30 minut uležet.

2

Masox v hrnku rozmícháme s vodou, rozdrobíme do něj krajíc chleba a necháme na ohni přejít varem. Sýr nastrouháme najemno. Vejce v misce rozšleháme, mírně je osolíme a přimícháme k nim nastrouhaný sýr.

3

Česnek a cibule nakrájíme nadrobno. Petrželovou nať opláchneme a nasekáme najemno. Slaninu nakrájíme na proužky, klobásu rozkrájíme na tenká kolečka.

4

V pánvi rozehřejeme zbylý olej, osmahneme na něm nakrájenou cibuli a potom přidáme kolečka klobásy, nakrájený česnek, petrželovou nať a tymián. Vše důkladně promícháme a chvilí ještě smažíme. Ke směsi v pánvi přidáme nakrájené nožičky žampionů, zalijeme vývarem s chlebem, opepříme, osolíme a 5 minut za stálého míchání vaříme.

5

Zapékací mísu vymažeme máslem, na dno rozložíme proužky slaniny a potom vkládáme postupně část směsi z pánve a na ni marinované hlavičky žampionů. Poslední horní vrstva musí být z hlaviček hub. Vše zalijeme rozšlehanými vajíčky se sýrem a zapékáme v troubě předehřáté na 200 stupňů, až vajíčka ztuhnou.

6

Nejvhodnější přílohou jsou topinky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept