Jednoduchý recept

Jelení medailonky s hříbkovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 47889
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Brambory vařené
3 stroužek Česnek
80 g Cibule
5 ml Citronová šťáva
500 ml Hovězí vývar základní
200 g Hříbky čerstvé
2 g Jalovec
1000 g Jelení kýta
30 g Jíška hotová tmavá
20 g Kečup
2 g Kmín drcený
50 g Máslo čerstvé
3 g Pepř černý mletý
7 g Podravka
160 g Protlak rajčatový
50 g Sádlo škvařené
50 g Slanina vepřová
10 g Sůl
1 g Tymián sušený
100 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 606 kcal
Kilojoule 2 537kJ
10% Sacharidy 35 g
34% Tuky 26 g
100% Sodík 2 g
101% Bílkoviny 57 g

Jelení medailonky s hříbkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Jelení kýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, cibuli nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, slaninu nakrájíme na drobné kostičky, hříbky na plátky, česnek prolisujeme.

2

V hlubší pánvi rozehřejeme sádlo, máslo, přisypeme slaninu, osmahneme, přidáme cibuli s kořenovou zeleninou, zpěníme, přiložíme plátky masa a z obou stran je orestujeme. Podlijeme vývarem, okořeníme drceným jalovcem, tymiánem, kmínem a česnekem. Přidáme kečup, rajčatový protlak, plátky hříbků, zakápneme citronovou šťávou a podusíme.

3

Když je maso měkké, vyjmeme z pánve, šťávu zahustíme tmavou jíškou, dochutíme podravkou a ještě krátce podusíme.

4

Maso upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme omáčkou z pekáčku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept