Jelení medailonky s hříbkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení medailonky s hříbkovou omáčkou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 47889 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
3 stroužek | Česnek |
80 g | Cibule |
5 ml | Citronová šťáva |
500 ml | Hovězí vývar základní |
200 g | Hříbky čerstvé |
2 g | Jalovec |
1000 g | Jelení kýta |
30 g | Jíška hotová tmavá |
20 g | Kečup |
2 g | Kmín drcený |
50 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
7 g | Podravka |
160 g | Protlak rajčatový |
50 g | Sádlo škvařené |
50 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
1 g | Tymián sušený |
100 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 153,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Hovězí vývar základní, Hříbky čerstvé, Kmín drcený, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Jelení kýta, Jíška hotová tmavá, Kečup, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Podravka, Protlak rajčatový, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení medailonky s hříbkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Jelení kýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, cibuli nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, slaninu nakrájíme na drobné kostičky, hříbky na plátky, česnek prolisujeme. |
2 | V hlubší pánvi rozehřejeme sádlo, máslo, přisypeme slaninu, osmahneme, přidáme cibuli s kořenovou zeleninou, zpěníme, přiložíme plátky masa a z obou stran je orestujeme. Podlijeme vývarem, okořeníme drceným jalovcem, tymiánem, kmínem a česnekem. Přidáme kečup, rajčatový protlak, plátky hříbků, zakápneme citronovou šťávou a podusíme. |
3 | Když je maso měkké, vyjmeme z pánve, šťávu zahustíme tmavou jíškou, dochutíme podravkou a ještě krátce podusíme. |
4 | Maso upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme omáčkou z pekáčku. |