Zdravý recept

Bulgurové pikantní slané koláčky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 47892
Kategorie: Bulgur

Ingredience

100 g Bulgur
3 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
4 ks Cibulka jarní
1 polévková lžíce Kerblík
2 polévková lžíce Máta
1 polévková lžíce Omáčka sójová
3 špetka Pepř černý mletý
12 ks Rajčata Cherry
100 g Rukola
0,5 kávová lžička Sůl
3 dl Voda pitná
3 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 139 kcal
Kilojoule 582kJ
8% Sacharidy 29 g
2% Tuky 1 g
6% Sodík 128 mg
10% Bílkoviny 6 g

Bulgurové pikantní slané koláčky postup přípravy receptu:

1

Bulgur dáme do hrnce, zalijeme 2.5-3 dl vody a přivedeme k varu. Po 5 minutách hrnec odstavíme z plotny, zakryjeme poklicí a necháme téměř hodinu odstát.

2

Očistíme jarní cibulku, česnek, kerblík a mátu citrónovou. Polovinu lístků z máty odložíme na ozdobu, ostatní s kerblíkem, cibulkou a česnekem drobně pokrájíme. Malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a posekáme nadrobno. Všechny ingredience dáme do mísy, přidáme nabobtnalý bulgur, vymačkaný z přebytečné vody, sójovou omáčku, sůl, pepř, mletý zázvor a vše dobře promícháme.

3

Omyjeme listy rukoly a Cherry rajčata (červená i žlutá). Talíře ozdobíme listy rukoly. Ze směsi vytvoříme v dlaních koláčky o průměru asi 8 cm. Poklademe je na listy salátu, doprostřed každého uděláme malý důlek. Do každého koláčku vložíme Cherry rajče a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept