Bulgurové pikantní slané koláčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bulgurové pikantní slané koláčky
Bulgurové pikantní slané koláčky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 47892 |
Kategorie: | Bulgur |
Ingredience
100 g | Bulgur |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
4 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Kerblík |
2 polévková lžíce | Máta |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
3 špetka | Pepř černý mletý |
12 ks | Rajčata Cherry |
100 g | Rukola |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 dl | Voda pitná |
3 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 626,5mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bulgur, Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Kerblík, Máta, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Rajčata Cherry, Rukola mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bulgurové pikantní slané koláčky postup přípravy receptu:
1 | Bulgur dáme do hrnce, zalijeme 2.5-3 dl vody a přivedeme k varu. Po 5 minutách hrnec odstavíme z plotny, zakryjeme poklicí a necháme téměř hodinu odstát. |
2 | Očistíme jarní cibulku, česnek, kerblík a mátu citrónovou. Polovinu lístků z máty odložíme na ozdobu, ostatní s kerblíkem, cibulkou a česnekem drobně pokrájíme. Malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a posekáme nadrobno. Všechny ingredience dáme do mísy, přidáme nabobtnalý bulgur, vymačkaný z přebytečné vody, sójovou omáčku, sůl, pepř, mletý zázvor a vše dobře promícháme. |
3 | Omyjeme listy rukoly a Cherry rajčata (červená i žlutá). Talíře ozdobíme listy rukoly. Ze směsi vytvoříme v dlaních koláčky o průměru asi 8 cm. Poklademe je na listy salátu, doprostřed každého uděláme malý důlek. Do každého koláčku vložíme Cherry rajče a servírujeme. |