Jednoduchý recept

Rybí filé smažené na česneku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 47895

Ingredience

1 kg Filé rybí
5 polévková lžíce Majonéza
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
15 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 hrst Pažitka
100 g Strouhanka
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
7 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 542 kcal
Kilojoule 2 268kJ
5% Sacharidy 17 g
35% Tuky 26 g
19% Sodík 381 mg
198% Bílkoviny 112 g

Rybí filé smažené na česneku postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme a prolisujeme. Třetinu ho v misce utřeme se solí a smícháme s majonézou, třetinu s rozehřátým máslem a zbylý s olejem. Pažitku opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Vejce rozšleháme.

2

Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance.

3

V pánvi rozehřejeme olej s česnekem, filé na něm zprudka opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopékáme doměkka. Během pečení porce občas obrátíme a vždy je při obracení potřeme česnekem ochuceným máslem.

4

Podáváme s česnekovou majonézou posypané nasekanou pažitkou s bramborovou kaší. Vhodnou přílohou jsou i vařené brambory nebo chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept