Rybí filé smažené na česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filé smažené na česneku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 47895 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
7 stroužek | Česnek |
1 kg | Filé rybí |
5 polévková lžíce | Majonéza |
15 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 hrst | Pažitka |
100 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 127,2mg |
Draslík | 131,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Majonéza, Pažitka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filé smažené na česneku postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme a prolisujeme. Třetinu ho v misce utřeme se solí a smícháme s majonézou, třetinu s rozehřátým máslem a zbylý s olejem. Pažitku opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Vejce rozšleháme. |
2 | Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej s česnekem, filé na něm zprudka opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopékáme doměkka. Během pečení porce občas obrátíme a vždy je při obracení potřeme česnekem ochuceným máslem. |
4 | Podáváme s česnekovou majonézou posypané nasekanou pažitkou s bramborovou kaší. Vhodnou přílohou jsou i vařené brambory nebo chléb. |