Jednoduchý recept

Jelení játra na kari

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 47896

Ingredience

100 g Cibule
900 g Játra jelení
10 g Kari koření
2 g Kmín drcený
50 g Olej slunečnicový
120 g Omáčka tatarská
2 g Pepř černý mletý
10 g Sůl
300 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 399 kcal
Kilojoule 1 670kJ
4% Sacharidy 16 g
31% Tuky 24 g
37% Sodík 748 mg
41% Bílkoviny 23 g

Jelení játra na kari postup přípravy receptu:

1

Jelení játra odblaníme a nakrájíme na slabé plátky, cibuli nadrobno. Plátky jater posypeme kari kořením, v pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmahneme dorůžova, přiložíme játra a orestujeme z obou stran. Podlijeme červeným vínem a dusíme, dokud játra nezměknou a šťáva se téměř nevydusí. Nakonec játra osolíme, opepříme a okmínujeme. Játra rozdělíme na talíře, doplníme tatarskou omáčkou a podáváme.

Poznámka

Jako příloha jsou vhodné smažené hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept