Jelení játra na kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení játra na kari
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 47896 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
900 g | Játra jelení |
10 g | Kari koření |
2 g | Kmín drcený |
50 g | Olej slunečnicový |
120 g | Omáčka tatarská |
2 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
300 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 123,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 22,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kari koření, Kmín drcený, Olej slunečnicový, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra jelení, Omáčka tatarská, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení játra na kari postup přípravy receptu:
1 | Jelení játra odblaníme a nakrájíme na slabé plátky, cibuli nadrobno. Plátky jater posypeme kari kořením, v pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmahneme dorůžova, přiložíme játra a orestujeme z obou stran. Podlijeme červeným vínem a dusíme, dokud játra nezměknou a šťáva se téměř nevydusí. Nakonec játra osolíme, opepříme a okmínujeme. |
2 | Játra rozdělíme na talíře, doplníme tatarskou omáčkou a podáváme. |