Jednoduchý recept

Krůtí koláč s fenyklem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47899

Ingredience

500 g Fenykl sladký - hlíza
500 g Krůtí prsa
300 g Mouka pšeničná hladká
125 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
150 g Olivy černé
1 špetka Oregano sušené
1 špetka Paprika mletá pálivá
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
125 g Tvaroh konzumní
2 ks Vejce slepičí
0,5 dl Víno bílé
200 g Zakysaná smetana
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,034 kcal
Kilojoule 4 327kJ
18% Sacharidy 64 g
81% Tuky 61 g
48% Sodík 957 mg
100% Bílkoviny 56 g

Krůtí koláč s fenyklem postup přípravy receptu:

1

Do velké mísy nasypeme mouku, přidáme k ní na kostičky nakrájené změklé máslo a tvaroh, podle chuti sůl, oregano a tymián. Suroviny uhněteme do vláčného těsta a uložíme do chladna na 30 minut.

2

Krůtí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na krátké a 2 cm široké nudličky. Česnek oloupeme a prolisujeme.

3

V pánvi rozehřejeme část oleje a maso na něm krátce prudce osmažíme. Pak přidáme prolisovaný česnek a mletou papriku, podle chuti opepříme a osolíme, promícháme a krátce ještě smažíme. Pak pánev sundáme z ohně.

4

Z omytého fenyklu odřízneme nať a nakrájíme ho na malé nudličky. Ty osmažíme v druhé pánvi na zbylém oleji, opepříme a osolíme, přilijeme bílé víno a dusíme na mírném ohni přikryté asi 5 minut doměkka.

5

Usmažené měkké maso smícháme s dušeným fenyklem a olivami.

6

Vejce rozšleháme v misce se zakysanou smetanou, opepříme a osolíme.

7

Těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše na velkou placku, vložíme ji do vymazané formy na koláč a vytvoříme vyšší okraje. Na těsto rozprostřeme směs z masa, fenyklu a oliv, zalijeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v troubě, předehřáté na 200 stupňů Celsia.

8

Koláč před podávání posypeme jemně nasekanou natí z fenyklu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept