Krůtí koláč s fenyklem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí koláč s fenyklem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47899 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
500 g | Fenykl sladký - hlíza |
500 g | Krůtí prsa |
125 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka pšeničná hladká |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
150 g | Olivy černé |
1 špetka | Oregano sušené |
1 špetka | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
125 g | Tvaroh konzumní |
2 ks | Vejce slepičí |
0,5 dl | Víno bílé |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 285,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 199,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Krůtí prsa, Oregano sušené, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Olivy černé, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Tvaroh konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí koláč s fenyklem postup přípravy receptu:
1 | Do velké mísy nasypeme mouku, přidáme k ní na kostičky nakrájené změklé máslo a tvaroh, podle chuti sůl, oregano a tymián. Suroviny uhněteme do vláčného těsta a uložíme do chladna na 30 minut. |
2 | Krůtí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na krátké a 2 cm široké nudličky. Česnek oloupeme a prolisujeme. |
3 | V pánvi rozehřejeme část oleje a maso na něm krátce prudce osmažíme. Pak přidáme prolisovaný česnek a mletou papriku, podle chuti opepříme a osolíme, promícháme a krátce ještě smažíme. Pak pánev sundáme z ohně. |
4 | Z omytého fenyklu odřízneme nať a nakrájíme ho na malé nudličky. Ty osmažíme v druhé pánvi na zbylém oleji, opepříme a osolíme, přilijeme bílé víno a dusíme na mírném ohni přikryté asi 5 minut doměkka. |
5 | Usmažené měkké maso smícháme s dušeným fenyklem a olivami. |
6 | Vejce rozšleháme v misce se zakysanou smetanou, opepříme a osolíme. |
7 | Těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše na velkou placku, vložíme ji do vymazané formy na koláč a vytvoříme vyšší okraje. Na těsto rozprostřeme směs z masa, fenyklu a oliv, zalijeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v troubě, předehřáté na 200 stupňů Celsia. |
8 | Koláč před podávání posypeme jemně nasekanou natí z fenyklu. |